آشنایی با همه خواص ذرت

ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .


برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از 2تا 4 گل تشکیل شده در کنار برگ های ذرت قرار درد .


غشایی که روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .

ترکیبات شیمیایی:


رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .


در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :


انرژی                      350 کالری


آب                          13 گرم


پروتئین                    9 گرم


چربی                     4 گرم


مواد نشاسته ای      72 گرم


کلسیم                   22 میلی گرم


سدیم                    1 میلی گرم


پتاسیم                  285 میلی گرم


فسفر                    265 میلی گرم


آهن                      2 میلی گرم


ویتامین آ                490 واحد


ویتامین ب 1          0/4 میلی گرم


ویتامین ب 2           0/12 میلی گرم


ویتامین ب 3           2/2 میلی گرم


ارسنیک                 30 میلی گرم


کاکل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و کلسیم می باشد .


در صد گرم پک پذیرایی کاکل ذرت مواد زیر موجود است :


گوگرد                       2/8 میلی گرم


کلر                         3/6 میلی گرم


فسفر                    5/2 میلی گرم


سیلیسیم              4 گرم


آهن                      0/06 میلی گرم


کلسیم                  1/7 میلی گرم


منیزیم                   1/4 میلی گرم


سدیم                  0/2 میلی گرم


پتاسیم                26/5 میلی گرم


همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود کاکل ذرت دارای مقدر زیادی پتاسیم است وبعلت وجود این ماده معدنی است که کاکل ذرت ادرار آور است .



خواص درمانی ذرت


ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه بسته آماده پذیرایی نان ذرت آنرا با سایر غلات مخلوط می کنند .


ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است


1)پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .


2)ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.


3)استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند .


4)روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آرود .


5)روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است.


خواص کاکل ذرت


کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمدره شدن می چینند و بسرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند .


برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،‌مقدر 30 گرم از آنرا در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می کنند .


1-دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .


2-درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .


3-سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .


4-کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند .


بغیر از کاکل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید .


1)جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.


2)برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید .


3)جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .


4)جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می برد .


5)در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .


منبع: فردا

/ 0 نظر / 87 بازدید